Gönderen Konu: TAVUK TAVUKLA ÇİFTLEŞİYOR :)  (Okunma sayısı 7211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı KEMAL UYGUR

• Kemal Uygur
  • Genel Moderatör
  • MASTER
  • Toplam İleti: 3336
TAVUK TAVUKLA ÇİFTLEŞİYOR :)
« : Ağustos 28, 2009, 02:18:20 ÖS »
Selam arkadaşlar.
Bugün az önce şahit olduğum ve ilk kez gördüğüm bu olay beni şaşırttı :)
Horoz olmayan kümesteki tavuklar birbirler iyle çiftleşmeye başlamışlar. Erkeksizl ik başlarınamı vurdu yoksa başka bir sebeptenm i bu tür hareketle rde bulunuyor lar acaba?
Yer:Yalova Yaş:34 Gsm: 0532 524 64 03

arif alagöz

• Ziyaretçi
Ynt: TAVUK TAVUKLA ÇİFTLEŞİYOR :)
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2009, 02:32:10 ÖS »
ilginç ama bır okarada ne bileyim ınanmamamazlık degilde hayret abı dunya tersine dönüyor :) kemal abi

mustafa haytan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2009, 03:19:57 ÖS »
olabilir kemal bey ineklerde n yola çıkarsak inekler göveleyeceği zaman birbirler inin üstüne çıkıyorlar onlarda horoz olmayınca birbirler inin üzerine çıkabilirler tahminim  aslında orada aranacak bir suçlu varsa o da sensin onlar seni görsün bir horoz buluk gelsin diye falanmı yapıyorlar acaba burasıda işin gırgırı :D

Kadir_Yavuz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2009, 03:38:24 ÖS »
 ::) ::) ::)

Mustafa Alaca

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2009, 03:42:20 ÖS »
mustafa abinin dediği gibi inekler genelde yapar bu hareketi. .tavuklar da da benzer davranış biçimidir herhalde

Çevrimdışı KEMAL UYGUR

• Kemal Uygur
  • Genel Moderatör
  • MASTER
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2009, 04:14:36 ÖS »
Horoz ötüyo diye şikayet etmeseler yanlarına istemedik leri kadar horoz atıcam ama maalesef horoz sesine tahammülü olmayan insanlarımız var.

mustafa haytan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2009, 04:24:32 ÖS »
anladım kemal kardeşim bizim buralarda böyle sorunlar olmadığından tabi koşkoca istanbulu düşünemedik o konuda haklısın

Muhsin_Yildirim

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2009, 04:40:38 ÖS »
Kemal ,

İspenç civcivi almaya gelmicen mi gelirken tavukları da getir , bizim kümese sokup çıkaralım  ;D :D ;D :D

Murat_Yuksel

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2009, 04:43:25 ÖS »
kemal dostum çok enteresan benim tavuklard a horozlar gibi kabarıp dövüşüyorlar

Çevrimdışı KEMAL UYGUR

• Kemal Uygur
  • Genel Moderatör
  • MASTER
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2009, 05:09:20 ÖS »
Kemal ,

İspenç civcivi almaya gelmicen mi gelirken tavukları da getir , bizim kümese sokup çıkaralım  ;D :D ;D :D

Hahahahah ahahaha :D Çok yaşa Muhsin. Valla iyi güldüm sayende ;D

Metin_Dumlu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2009, 05:37:35 ÖS »
muhsin benim brahma horozun yanına atacan ozaman göreyim onları

celikosman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ağustos 28, 2009, 05:57:20 ÖS »
çok ilginç bi durum ilk defa duyuyorum ..

Çevrimdışı Enis Ademoğlu

• Ana
  • Toplam İleti: 74
« Yanıtla #12 : Ağustos 28, 2009, 09:48:18 ÖS »
Ayni olay benim de basima geldi ve binen tavuk gurk oldu. Acaba sende de boyle bir durum oldumu? Horoz sesine tahammulu olamyanla r oldugu icin bende horoz besliyemi yorum. :( Ilk gordugumd e bende cok sasirmist im ama artik cok dogal :)
Enis Ademoğlu-1980-0530 762 07 41-İstanbul

Adem_Cevikel

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ağustos 28, 2009, 10:03:25 ÖS »
Arkadaşlar bu tamemen kümesteki dengeyle ilgili bence benim kümesin birinde horoz çok horozlar birbirine aşmaya çalışıyor yakında horozlard an bazıları yumşak olacak diye korkuyoru m   ;D ;D ;D ;D

Ali_Can

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ağustos 28, 2009, 10:07:57 ÖS »
Kemal ,

muhsin abi bunu her yerde deme duyan koıltugunun altında 1 tavukla gelecek bak.. ;D ;D

Çevrimdışı Metin Ak

• DENEYİMLİ
  • *
  • Toplam İleti: 706
  • "Kainatta hiç bir şey tesadüfi değildir."
« Yanıtla #15 : Ağustos 28, 2009, 11:44:13 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar!

Olaya çok küçük yaştan beri çeşitli hayvanları besleyen vede halen insanlard an çok onlarla meşguliyeti olan konumumla durumu iki değişik yönüyle değerlendireceğim.Kemal arkadaşımızın kümesindeki normal olmayan ahval, esasında var olan anormalliğiyle pekta acayipsen ecek safhada değildir.
               Şöyleki; arkadaşlarımızdan bahsedenl erinde olduğu gibi büyükbaşlardaki(ineklerde) çiftleşime hazır olduğunun belirtisi olarak birbirler inin üstüne atlayışlarıyla (yanlarında erkek(Tosun) olmadığından) çiftleşime hazır olduklarının bizlere mesajıdır.Onlar üreme ve nesilleri nin devamı için gerekli çiftleşme olayına hazır olduklarını(21 günde tekrarlar) bizlere bildirme yönüyle böyle bir mesajlaşma yöntemini kullanmak tadırlar.Zaten yanlarında erkeği olması durumunda olay çiftleşmeyle neticelen ecek vede hem cinslerin in üzerine atlamıyacaklardır.Yani durum yanlarında olmayan ve gereksini mleri olan çiftleşme olayının lisanlarıyla bize anlatımından başka bir şey değildir.
               Gelelim kanatlılarımıza;daha öncesiyle yanlarında kısıtlıda olsa var olan horozla çiftleşmeleri neticesin de üreyebileceklerinin bilinci onlara yaratıcı tarafından zaten verilmiştir.Enis arkadaşımızında tavuğunun diğer tavuğa binmesini n akabinde gurka yatıyor olmasıda yine bunun delili değilmidir?Yani tavuğumuz o haliyle yakında gurka yatacağının sinyalini vermekle, çoğalabilmesi içinde horoza ihtiyacının olduğunun mesajını da vermekted iler.Aç olan kanatlılarımız yeri gagalarke n acaba bir şeylermi yemekte, yoksa yerde bir şey olmadığını bilmemize rağmen bize açlığının sinyaller inimi vermekted ir?İşte tavuklarımızın bu anormal hareketle ride bize gereksini mleri olan karşı cinsin temini konusunda lisanı hallerini n anlatımından öte değildir.
               Diğer bir bakış şekliyle;İnanıyorumki tavuklarımızda eş cinsellik olayı yoktur.On larda ki bu anormal davranışlar öğrenme veya şartlanmaları sonucu ortaya çıkan davranış bozuklukl arı ve şekilleridir.Hayvanlar öğrenimlerini geneliyle görsel olarak edinirler ve çok çabuk taklit edebilme yetisine sahiptirl er.Kümesimde devamlı horozum olduğundan ben tavuklarımda hiç böyle bir olayla karşılaşmadım.
               Birazda olaya espirili bir açıdan bakacak olursak; aslında kümeslerinde devamlı kapalı olan kanatlılarımızın (yanlarında horozun olamayışıyla) "Sevdiğinle olamıyorsan,olduğunu sev" psikoloji siyle hemcinsle rinin aracılığıyla bir nebzede olsa rahatlama sendromun u yaşıyor olma ihtimalle ri muhtemel değilmidir?Buda bize hemen "Yalnızlık Allah'ındır(cc),Her canlı bir eş arar,Taşın kalbi yoksa, Onuda yosun sarar"betimleme sini hatırlatmaktadır değilmi?
               Allah(cc) yarattıklarını eşsiz bırakmasın,herbirimizi yuvasında daim ve mutlu eylesin,sağlık ve afiyetten de geri koymasın inşaallah.(Amin)Hoş kalın.

1965  ESK. İmzaya gerek yok, Eskiler bizi tanır.

arif alagöz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ağustos 30, 2009, 10:33:55 ÖS »
sayın kuluçka net üyeleri arkadaşlarım abilerim ya bende bahçeme horoz koyamıyorum kendi has horozumu kestim şimdi köyden gelen 6,5 aylık horoz var oda bılmıyormu tavugu horozu gecen 3 aylık horoza tam ardılırken  yavru horoz bır hamle ıle horoza dıklenince sonra sonra horoz şaşkın saga sola bakındı ama daha görmedim o gunden sonra yavru horoza ardılırken neyse misal bir horoz bir horoza bınerse bınerse ne olur o yuzden sızce sebebi nedir saygılarımla

Ali_Can

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ağustos 30, 2009, 10:49:11 ÖS »
gay olcak değil heralde bazen olur bu.  :)

Çevrimdışı Mehmet Arpat

• MASTER
  • Toplam İleti: 1523
  • mehmetarpat2@windowslive.com BURSA
« Yanıtla #18 : Ağustos 30, 2009, 11:17:10 ÖS »
Arkadaşlar bana kızmayın sakın ama bence böyle saçma konularla meşgul olmaya değmez.Horoz horoza yok tavuk tavuğa falan en şerefli mahlukat olan insanlar çığrından çıkmışken hayvanlar a ne kalmış.
0535 243 19 83

Fatih Aydın

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Eylül 05, 2009, 03:22:09 ÖS »
Horoz ötüyo diye şikayet etmeseler yanlarına istemedik leri kadar horoz atıcam ama maalesef horoz sesine tahammülü olmayan insanlarımız var.

Kemal bey bence bir yerlerden yakınlarınızdan dilsiz bir horoz bulun horoz dilsiz oldumu horozlugu nu yerine getiriyo ama ötemiyo benim vardı bi ara öle bir horozum eger dilsiz horoz bulup alırsanız ne tavuklarınız nede sizin için sorun olmaz

Çevrimdışı YAVUZ TURHAN

• Duayen Üye -Çift Sarılı
  • Toplam İleti: 504
« Yanıtla #20 : Eylül 05, 2009, 03:45:50 ÖS »

Kemal bey bence bir yerlerden yakınlarınızdan dilsiz bir horoz bulun horoz dilsiz oldumu horozlugu nu yerine getiriyo ama ötemiyo benim vardı bi ara öle bir horozum eger dilsiz horoz bulup alırsanız ne tavuklarınız nede sizin için sorun olmaz

Nasıl yani dilsiz horozmu olur.

Aykut_Aksan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Eylül 05, 2009, 03:57:16 ÖS »
Dilsiz horoz degilde yurt dışında görmüştüm bogazından bir alet sokup ses çıkan bögeyi işlemez hale getiriyor lar ozaman hiç ses çıkmıyor,bun köpeklerede uyguluyor lar.

Çevrimdışı KEMAL UYGUR

• Kemal Uygur
  • Genel Moderatör
  • MASTER
« Yanıtla #22 : Eylül 06, 2009, 12:27:55 ÖÖ »
Valla etrafında yada kendinde böyle ötme yetisi olmayan bir horoz olan varsa banada söylesin. Ben hiç ötmeyen horoz görmedim açıkçası. Ama öten hayvanında boğazına bişey sokup zarar veremem. Şu an kümesimde ne yazıkki yetişkin horoz yok. Açıkçası içinde horoz olmayan bir kümeste pek keyif vermiyor bana.

Fatih Aydın

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Kasım 22, 2009, 08:42:58 ÖS »
yurt dışında degil yurt içindede çıkıyo örnegin bu pazarlard a satılan civcivler den almıştım bende onların içinde çıkmıştı bir tane görevini yapıyodu ama ötemiyodu
sizde öyle bir horoz bulmaya çalışın bence

Adem Tok

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Kasım 25, 2009, 07:10:19 ÖS »
Kanatlılarda Bilinç:Erkek olsun olmasın tavuk tavuğa aşabilir,hatta horozda.B enim gözlemim iki horoz kavgadan sonra döven horoz,dövülen horoza aştı.Bu doğada diğer hayvanlar da da görülüyor yani ben buranın hakimiyim .reis benim.kümes içlerinde de tavuklar arasında hakimiyet yarışması vardır.en güçlü tavuk diğerlerini alt ettikten sonra aşabiliyor ve kümesin reis horozuyla çiftleşiyor.yani neslin sağlıklı güçlü olarak alt nesillere aktarılması.Çil keklikte gözlemim dişinin erkeğini kıskanıp kınalı kekliği öldürmesi oradada çil dişisi kavga sonu kınalıya aşmıştı.
Özet olarak Bilimsel araştırmalarda kanıtlıyor ki hayvanlar da kavga ve bazı anormal davranışlar neslin sağlıklı ve güçlü olmasını sağlıyor.
Saygılar.

Levent Baysak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Kasım 25, 2009, 07:40:48 ÖS »
herkes cok sey yazmıs cok guldum senın tavuklar lezbıyen ola bılır dıyecem ama degıldır oyle escınsellık sadece ınsanlarda oluyor sanırım bırde maymunlar da oldugunu duydum abı horozun otmemesını ıstıyorsan bana buyuklerım tavsıyte ettı arkasına sıvı yag surunce otemıyormus ıstersen normal bır horoz alıp denersın belkı sorun cozulur

Çevrimdışı YAVUZ TURHAN

• Duayen Üye -Çift Sarılı
  • Toplam İleti: 504
« Yanıtla #26 : Kasım 25, 2009, 07:42:36 ÖS »
yurt dışında degil yurt içindede çıkıyo örnegin bu pazarlard a satılan civcivler den almıştım bende onların içinde çıkmıştı bir tane görevini yapıyodu ama ötemiyodu
sizde öyle bir horoz bulmaya çalışın bence

Böyle bir tür olacağını sanmıyorum.Sizin horozunuz doğuştan engelli olabilir.İnsanlarda da olduğu gibi.

Çevrimdışı Mevlüt Uysal

• mevlüt uysal
  • MASTER
  • Toplam İleti: 2100
« Yanıtla #27 : Kasım 25, 2009, 11:49:54 ÖS »
Böyle olması normaldir, zira her şey tabiatında olanı icra etmek ister.Anc ak başlık "tavukla tavuk çiftleşmeye çalışıyor" şeklinde olsa daha isabetli olurdu diye düşünüyorum.Çünkü tavukla tavuk çiftleşemez.
Mevlüt Uysal-1959/Köyceğiz

ahmet orhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Ocak 11, 2010, 10:36:45 ÖÖ »
Mevlüt bey evet doğru dediniz.s ize katılıyorum.Tavuk tavukla çiftleşmez ama tavuklar HOROZ istiyor anlaşılan.

Çevrimdışı KEMAL UYGUR

• Kemal Uygur
  • Genel Moderatör
  • MASTER
« Yanıtla #29 : Ocak 11, 2010, 11:23:35 ÖÖ »
Böyle olması normaldir, zira her şey tabiatında olanı icra etmek ister.Anc ak başlık "tavukla tavuk çiftleşmeye çalışıyor" şeklinde olsa daha isabetli olurdu diye düşünüyorum.Çünkü tavukla tavuk çiftleşemez.

Mevlüt bey ve Ahmet abi başlığın sonunda dikkat ettiyseni z " :) " gülücük işareti koymuşum. Yani yazdığımın işin şakası olduğunu belirtmek için. Tavuğun tavukla çiftleşemeyeceğini bilecek kadar aklı selim bir adamım. Ayrıca üzerinden 5-6 ay geçmiş bir konunun bu şekilde gündeme gelmesi beni şaşırttı.

Sonsuz selam, sevgi ve saygılarımla...

mert_alaca

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ocak 26, 2011, 01:41:56 ÖS »
köy horozum sadece sabahları  3 kez öterek kendi rekorunu kırdı günlerce ötmedigi oluyordu tavuklarının üstünde hiç görmedim işi gücü yok tavuklar yumurtlar ken bazen yanlarına gidiyor  tavuklar önüne çömer hale geldi hroz daha yaşında erkeklik hormanu az oplabilir diye düşünüyorum zate brahmamı götürünce kesecegim   fakat horozların hormo azlıgında tavuklaştıgı oluyor mesela komşumun horozu olmuştu bizimde tavugumuz horozluk yapmaya başlamıştı yumurtayı kesti ötmeye çalışıyordu tavukların üstüne çıkıyordu veteriner  ilaçla tedavi ederim dedi ama biz pilav yaptık saygılar :D

Çevrimiçi osman_gürel

• Ana
  • Toplam İleti: 110
  • Gidene Yol Ver Ki Gelen Ayakta Kalmasın...
« Yanıtla #31 : Eylül 06, 2011, 03:34:59 ÖS »
bir yerde okudum tavuğun sol yumurtalığı iflas ediyormuş sağ yumurtalık devreye giriyormuş sağ yumurtalıktaki hormonlar horoz içgüdülüğünü oluyormuş horoz gibi ötüp  çifleşiyormuş  ama o yumurtala r dölü olmuyormuş :) :) :)
BALIKESİR-BİGADİÇ